دوشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 29 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۷ دی ۱۳۹۲ / ۱۵:۵۰
کد مطلب: 21349
۰

فیس‌ بوک از نانوشته‌ یمان خبر دارد؟

پایگاه خبری سازمان فناوری اطلاعات ایران: اطلاعاتی که دو نفر از کارکنان فیس بوک منتشر کرده­اند نشان می­دهد فیس بوک نیز از امکانات فنی ای نظیر جی میل برخوردار است و نوشته ها را، فارغ از انتشار یا لغو انتشار٬ جمع آوری می ­کند. فیس بوک این اقدام را که کاربر چیزی می نویسد و از انتشار آن صرف نظر می کند ˈخودسانسوریˈ تلقی کرده و آن را جمع آوری می کند.
ساویک داس دانشجوی دکترا و کارآموز بخش نرم افزار فیس بوک و آدام کرامر متخصص داده پردازی در فیس بوک ٬ مقاله ای از مطالعات خود دربارۀ رفتارهای خودسانسورگری پنج میلیون کاربر انگلیسی زبان فیس بوک منتشر کرده اند.

مقاله آن ها مشخص می کند که فیس بوک بر افکار افراد، حتی بدون انتشار آن­ها، نظارت دارد. مطالعه داس و کرامر از تحلیل استتوس های منتشرنشده یا نوشته ها روی صفحه دیگران که فرد در نهایت از انتشار آن خودداری کرده و همچنین کامنت های پیش از انتشار حذف شده بر پست های دیگران به دست آمده است.

هنگام نوشتن در فیس بوک٬ این شبکۀ اجتماعی کدهایی را به مرورگر ارسال می کند و این کدها به صورت اتوماتیک مطالب تایپ­شده را تحلیل می کند و به فیس بوک گزارش می دهد. بر همین اساس، فیس­بوک قادر است از طریق پیام­های خصوصی از لینک­ هایی که کاربر به وب­سایت­های دیگر می­دهد مطلع شود.
این اطلاعات در اختیار بازاریابان و تبلیغ­ کنندگان قرار گرفته ­اند تا برای اهداف تبلیغاتی از آن­ها استفاده شود. اکنون علیه این اقدام فیس­بوک دعوی قانونی­ای طرح شده است که این شرکت آن را اقدامی ناشایست نامیده است. بر اساس دعوی مذکور که در پی آشکار شدن استفادۀ فیس­بوک از اطلاعات شخصی و نوشته‌های منتشرنشده مطرح شده است از فیس­بوک به ازای هر روز از نقض حریم خصوصی 100 دلار یا به ازای هر کاربر 10هزار دلار غرامت درخواست شده است.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

توصیه‌های سازمان ملل متحد به مناسبت هفته جهانی روانشناس
بهترین نوع جدایی از روان‌درمانگر چیست؟
چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
سلامتي هميشه با دارو بدست نمياد بيشتر اوقات از آرامش خيال آرامش قلب و روح مياد سلامتي با خنده و عشق مياد